Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποταθεί στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό

«Ανθρωποκυνηγητό» ετοιμάζουν στην Κύπρο για έναν 84χρονο τουρκοκύπριο που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως εκτελούσε ελληνοκύπριους το 1974 με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το philenews.com ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας και αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει αναπάντητη την προκλητική μαρτυρία του για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974 στη Μεσαωρία.

Ο κ. Πάλμας αποκάλυψε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποταθεί στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα για να διαφανεί τι ακριβώς συνέβη και ακολούθως να κινηθεί νομική διαδικασία ακόμη και με κατηγορία για εγκλήματα πολέμου.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί.

Ο 84χρονος, καυχιόταν πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, την ίδια ώρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας είπε πως όταν είδε πολλούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, πρόθεσή του ήταν να τους «καθαρίσει» όλους. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν αισθανόταν καμία μετάνοια, ενώ όπως αποκάλυψε του «άνοιγε η όρεξη» του, καθώς τα διηγείται. Πρόσθεσε μάλιστα πως το να σκοτώνει, ήταν για αυτόν, ένα είδος… τέχνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook