Οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε – ιν συναντήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των δύο χωρών σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία και να πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών τους τελευταίους μήνες και έρχεται τη στιγμή που οι δύο χώρες συνεχίζουν τις προσπάθειες να αμβλυνθούν οι διαφωνίες ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και να γίνει η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Ουν.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου ωστόσο με tweet αποκάλυψε πως είχε «πολύ παραγωγικές συζητήσεις» με την Πιονγκγιάνγκ για τον επαναπρογραμματισμό της.

Η Σεούλ χαιρέτισε την επανέναρξη των συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

«Είναι ευτυχές γεγονός ότι η πιθανότητα διαλόγου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ είναι ακόμη ζωντανή χωρίς να έχει μηδενιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έουι- Κιεόμ, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook