Αναστάτωση κι ερωτηματικά έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενός άγριου ζώου που σκοτώθηκε από κυνηγό στην πολιτεία της Μοντάνα στον βορρά των ΗΠΑ.
 
Το ζώο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα κυνηγών κι επιστημόνων, καθώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιαότητα αν πρόκειται για λύκο, άγριο σκύλο, κογιότ ή αρκούδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που βρέθηκαν στο σημείο κι εξέτασαν το πλάσμα, τα χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να οδηγήσουν με σαφήνεια στον προσδιορισμό του είδους, για αυτό και λήφθηκε δείγμα γενετικού υλικού ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να λυθεί το μυστήριο, που αποτελεί νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στην κοινωνία της περιοχής.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα δόντια του είναι πολύ μικρά ώστε να ανήκουν σε λύκο, ενώ τα επίσης μικρά του πέλματα ισηγορούν στο γεγονός ότι δεν πρόκειται ούτε για μικρή αρκούδα.

Κατά καιρούς, πάντως, σε ολόκληρες τις ΗΠΑ πολλά «περίεργα» πλάσματα κερδίζουν μερικά λεπτά δημοσιότητας, με τις μετέπειτα εξηγήσεις των επιστημόνων να μην επαρκούν για τους «συνωμοσιολόγους», οι οποίοι ήδη κάνουν λόγο είτε για την εμφάνιση του θρυλικού «Μεγαλοπόδαρου» είτε για ένα είδος λυκανθρώπου.

Τα αποτελέσματα από τη εξέταση του DNA, πάντως, που αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, με τους περισσότερους να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για κάποιο υβρίδιο λύκου με σκύλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook