Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, η εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει την Γενέθλιο ημέρα της.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία αναγιγνώσκονται οι ευχές της γονυκλυσίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, από Κληρικούς της Μητροπόλεως και πατέρες της Μονής.

Ο κ.κ. Δαμασκηνός τόνισε μεταξύ άλλων πάνω από είκοσι αιώνες έχουν περάσει από την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν δοκιμάζουν την πνευματική αυτή αλλαγή αλλά μένουν στα σκοτεινά μονοπάτια της αμαρτίας. Η βασική αιτία είναι ότι αγνοούν την έλευση και την αναγεννητική δύναμη  του Αγίου Πνεύματος….

…Το Άγιο Πνεύμα είναι δύναμη που έρχεται να τονώσει τη θέληση μας και να την κινήσει στο καλό και στην αρετή…Όταν το Άγιο Πνεύμα γίνει κυβερνήτης του ανθρώπου, ολόκληρος ο εσωτερικός κόσμος γίνεται πνευματικός. Είναι η ”καινή κτίσις” που κατεργάζεται το Άγιο Πνεύμα. Αυτή είναι η Πεντηκοστή κάθε ψυχής, η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος στον εσωτερικό άνθρωπο. Ένας κόσμος ωραίος, φωτεινός, άγιος, δυνατός δημιουργείται στην ψυχή, της οποίας η αντανάκλαση εξωραΐζει και αγιάζει το σώμα καθιστώντας το ναό άγιο της θείας Χάριτος. Τότε ο άνθρωπος γίνεται πνευματοφόρος και πνευματοκίνητος, αληθινά θεοφόρος. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook