Ο Σύλλογος Γυναικών στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 30 Μαίου

Την  συμμετοχή τους στην απεργία του ΠΑΜΕ, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους,  γνωστοποιούν σε ανακοίνωση τους τα μέλη, του Συλλόγου Γυναικών Νομού Χανίων. 

” Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων μέλος της ΟΓΕ σε καλεί στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή. Τη στιγμή που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση μας μιλά για “δίκαιη ανάπτυξη”!

Η “δίκαιη ανάπτυξη” όμως σημαίνει: πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασία χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, απολύσεις εγκύων. Σημαίνει μονιμοποίηση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες. 

Σημαίνει δουλειά με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και τους υποκατώτατους μισθούς για τις νέες γυναίκες. “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει τελικά  εργασιακός μεσαίωνας στον οποίο  μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη “μεταμνημονιακή εποχή” θα είναι εδώ ακόμα ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΟΟΣΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ). Και ας μη ξεχνάμε πως αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών σε συνθήκες ειρήνης είναι αυτοί που μας στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθούμε για τα συμφέροντά τους.

Γι αυτό και η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της περιοχής μας. Γι αυτό και βάζει εμάς να αιμορραγούμε για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς. Από την άλλη πλευρά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ) έρχεται με αιτήματα κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Απαιτούμε :

  •  Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Καμιά απόλυση εγκύου.
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook