Αριθμός – ρεκόρ συλλήψεων από ανθρώπους που προσπαθούν να ταξιδέψουν από το “Νίκος Καζαντζάκης” χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

29 άντρες και 11 γυναίκες επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το Ηράκλειο προς διάφορες χώρες της Ευρώπης ωστόσο συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους διάφορα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο και οι συλλήψεις έγιναν κατά το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου με 27 του μήνα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι 40 αλλοδαποί ήταν ηλικίας από 18 έως 57 ετών και συγκεκριμένα, 16 υπήκοοι Αφγανιστάν, 13 υπήκοοι Συρίας, 7 υπήκοοι Ιράν, 2 υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Λιβύης για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Δανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Μαρόκου και Αιγύπτου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook