Όπως αναφέρουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας από την Αθηνά, μετά από το ισχυρό τελεσίγραφο της Ευρωζώνης η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας μελετά απολύσεις, χωρίς προηγούμενο στο Δημόσιο, αλλά και μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να διασφαλίσει την καταβολή της επόμενης δόσης  του μηχανισμού στήριξης.

Το δημοσίευμα σύμφωνα με το in.gr, σημειώνει ότι χωρίς την ενίσχυση η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.  Υπενθυμίζεται δε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση και την αυξανόμενη οργή των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα , «δεδομένου ότι η επόμενη δόση είναι αμφίβολη και η χώρα αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα της εξάντλησης των μετρητών σε περίπου 25 ημέρες, η δυνατότητα ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένη». Ο ίδιος εκτίμησε  ότι η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα είναι επιτυχής και ότι η δόση του Σεπτεμβρίου θα αποδοθεί κανονικά.

Τέλος, η Wall Street Journal αναφέρεται στο στόχο για αποκρατικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, μεταφέροντας τις εκτιμήσεις Ελλήνων αξιωματούχων που θεωρούν ότι δεν είναι επιτεύξιμος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook