Ποιες ημέρες θα ξεκουραστείτε

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2018. Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες αργίες 2018 και πότε ακριβώς “πέφτουν”.
Ένα όμορφο τριήμερο πρόσφερε η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2018 για όσους δεν εργάζονται. Δείτε τι μέρα «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος 2018 που είναι η επόμενη αργία και όλες τις υπόλοιπες αργίες 2018 για να κανονίσετε το πρόγραμμά σας.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2018

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή. Εορτάζεται πάντοτε ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους γραφείου.

Ο όρος Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποιείται από τις θρησκείες που βασίζονται στην Αγία Γραφή για να περιγράψει είτε τη θεία δύναμη που βρίσκεται σε ενέργεια, είτε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Σύμφωνα πάντα με τη χριστιανική διδασκαλία, το Άγιο Πνεύμα είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού, ομοούσιο (δηλαδή μοιράζεται την ίδια ουσία-ύπαρξη) με τον Πατέρα και τον Υιό. Επομένως το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, που «συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και τον Υιό.

Μέχρι σήμερα, η Ορθόδοξη εκκλησία δέχεται την εκπόρευση μόνο από τον Πατέρα, ενώ κατά την Καθολική εκκλησία το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό.

Αυτό γιορτάζουμε σήμερα, ημέρα Αγίου Πνεύματος 2018.

Όλες οι υπόλοιπες αργίες του 2018:

  • Τετάρτη 15 Αυγούστου – Δεκαπενταύγουστος 2018: Κοίμηση της Θεοτόκου
  • Κυριακή 28 Οκτωβρίου: Επέτειος του Όχι
  • Τρίτη 25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα
  • Πρωτοχρονιά Τρίτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook