Σύσσωμα τα εργατικά συνδικάτα θα λάβουν μέρος στην 24ωρη γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, οι ανακοινώσεις των Σωματείων:

ΠΑΜΕ Νομού Ηρακλείου
«Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική Απεργία – Τετάρτη 30 Μάη στις 10:00 Πλ. Ελευθερίας!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες,  το λαό συνολικά να αξιοποιήσουν την μάχη της απεργίας και να προβάλλουν τα πραγματικά αιτήματά τους από κοινού με την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμποροβιοτέχνες-επαγγελματίες-αυτοκινητιστές,  να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.»

Αγροτικός Σύλλογος «Νίκος Καζαντζάκης», Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου, Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, Επιτροπή Αγροτών Τυμπακίου, Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου
«Παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη, που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε μαζική και μαχητική σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών του Νομού την Κυριακή 27 Μάη στα Πεζά, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 30 Μάη με γνώμονα τις ανάγκες μας, πλάι στους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καθώς και πρόγραμμα δράσης στα πλαίσια του δεκαήμερου που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Παλεύουμε μαζί με τους συμμάχους μας ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς το μόχθο μας και τον προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.»

Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)
«Η Ε.Φ.Ε.Ε.Η. σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συμμετέχει στη γενική απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου  μαζί με όλους τους Κοινωνικούς εταίρους, τους  Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς,  και καλεί με την σειρά της τα όλα  Μέλη της να συμμετέχουν  ενισχύοντας με την παρουσία τους  την κινητοποίηση στο Ηράκλειο.

Για το Ηράκλειο η  κεντρική κινητοποίηση  έχει προγραμματιστεί στις 10π.μ. μπροστά στο κτίριο της Δ.Ο.Υ.  Ηρακλείου.»

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου
«30 Μαΐου ημέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να απεργήσουν για την λιτότητα που έχουμε βιώσει οι εργαζόμενοι στα 8 χρόνια απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, με τις εργασιακές και μισθολογικές ανισότητες, την εντατικοποίηση της εργασίας, την μαύρη και ψευδώς δηλωμένη εργασία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ εφαρμογή διαφορετικής πολιτικής ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρήσεων και να προκύψει αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού και στήριξη της απασχόλησης με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.»

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου
«Οι συνταξιούχοι δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής. Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Δε μας χάρισαν τίποτα. Οι συντάξεις μας, η υγεία, η πρόνοια, τα πάντα είναι πληρωμένα με το αίμα μας και τη δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή.

Οι αγώνες μας ως συνταξιούχων του Δημοσίου συνεχίζονται αμείωτοι.

Δίνουμε μαζικό παρόν την Τετάρτη 30 Μάη, ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.»

Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος Νοτίων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών
«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε καλεί στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία της 30ης Μάη δίνοντας τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν όλα αυτά που μας ανήκουν, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.»

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου καλεί τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ρεθύμνου, να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά:

1  Στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. , την Τετάρτη 30 Μαΐου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου  στις 10 το πρωί .

Στην Κρητική Συναυλία με ΤΗΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Κρητικών Καλλιτεχνών  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ , στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ώρα 6μ.μ. έως 9 μ.μ., τα παραπάνω, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης.»

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων
«Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα.

Για να παλέψουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τ’ αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες,  για να αυξάνουν τα κέρδη τους. 

Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει την γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών- καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.   Μέσα από του αγροτικούς μας συλλόγους προετοιμαζόμαστε για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
«Το τέλος των μνημονίων δεν μπορεί να είναι άλλο από το ξήλωμά τους. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορούν να συμβιβαστούν οι θυσίες και οι αγώνες που έκαναν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορεί να συμβιβαστεί το εργατικό και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Στις 30 Μάη απεργούμε ξανά μαζί με όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι η συνέχεια των απεργιών ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης, των κινητοποιήσεων σε σχολεία, νοσοκομεία και δήμους, που απαιτούσαν μαζικές προσλήψεις, και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Είναι συνέχεια από την απεργία 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί. Η απεργία στις 30 Μάη μπορεί να λειτουργήσει ως  κλιμάκωση και γενίκευση όλων αυτών των αγώνων.»

Συνδικάτο Κατασκευών Νομού Χανίων
«Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναγνώριση και διανομή των ‘υπέρ αγνώστων ενσήμων’.

Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος, αποφασιστικός αγώνας, δίπλα στα σωματεία μας, στη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας μας, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες μπορούμε και πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 10:00 στην πλατεία 1866.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook