Ο ελληνικός Παραδοσιακός καφές Αρχοντάκη κατέκτησε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών 

Άλλη μια διεθνής διάκριση έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Αρχοντάκη.

Ο ελληνικός Παραδοσιακός καφές Αρχοντάκη κατέκτησε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών στις Βρυξέλες από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi.

Η διάκριση αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κρητική εταιρία, που από το 1973 «κόβει» τον καφέ μας καθημερινά στα Χανιά.

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη για τον καλό καφέ

Η εταιρεία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ έχει τις ρίζες της στο καφεκοπτείο της οδού Μουσούρων 45, στα Χανιά της Κρήτης, ένα μικρό κατάστημα λιανικής, που ο Βασίλης και η Ειρήνη Αρχοντάκη, με αγάπη για τον καλό ελληνικό καφέ, ανοίγουν το 1973. Σεβόμενοι τους πελάτες τους, αφοσιωμένοι στην ποιότητα των προϊόντων που πουλούν και με σκληρή δουλειά, κατορθώνουν σιγά-σιγά να εδραιωθούν στον τόπο τους.

Με τη στήριξη των παιδιών τους, τα οποία μοιράζονται το ίδιο πάθος και αφοσίωση στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό, επεκτείνουν την επιχείρηση και έτσι, το 1998 δημιουργούν στο Βιοτεχνικό πάρκο Χανίων το δικό τους εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας καφέ, συνολικής επιφάνειας 1700τμ.

Διαθέτοντας υπερσύγχρονα μηχανήματα ψησίματος, άλεσης και τυποποίησης του καφέ, και επιλέγοντας άριστη πρώτη ύλη ωμού καφέ, ο οποίος εισάγεται απ΄ ευθείας  με  τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, δημιουργούν το πρώτο φακελάκι ελληνικού ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΑΦΕ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ σε συσκευασία των 100gr, 200gr και 500gr. 

Από τότε και μέχρι σήμερα, η εταιρεία “ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ” έχει προσθέσει στην γκάμα της και άλλα χαρμάνια ελληνικού καφέ, εκτός από τον παραδοσιακό, όπως τον Χρυσό, τον Διπλό, τον Ελαφρύ (Ξανθό), τον Χωρίς Καφεΐνη και τον Βιολογικό, ενώ έχει επεκταθεί και στο ψήσιμο καφέ εσπρέσο, γαλλικού  και γαλλικού αρωματικού με την ονομασία POEM.

Η εταιρεία ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενη  με σημαντικούς πελάτες από τον χώρο της καφεστίασης, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των σούπερ μάρκετ και της ναυτιλίας.

Η κύρια δύναμη της ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, ωστόσο – και η πιο σημαντική – είναι οι άνθρωποί της. Άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας, βάζοντας στην καθημερινή τους εργασία όλη τους τη φροντίδα και αγάπη.

Μετά από πορεία σχεδόν μισού αιώνα, το όραμα της εταιρείας ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ συνεχίζει να είναι η αγάπη για τον ΚΑΛΟ ΚΑΦΕ.

*Φωτογραφία των στελεχών της εταιρίας απο την έκθεση HORECA 2018

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook