Τις δυνατότητες της Σούδας και τις προτάσεις τους συζήτησαν οι κάτοικοι της περιοχής

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Σούδας, το κυκλοφοριακό, τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα, τις προτάσεις και τις ενστάσεις στο νέο χωροταξικό αλλά και ενημέρωση στους πολίτες για την τρέχουσα κατάσταση, έκαναν τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, το απόγευμα της Τρίτης.

«Η Σούδα είναι μία περιοχή με δυναμική, η οποία αν αναδειχθεί σωστά, θα αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για τους τουρίστες, καθώς έχει όλα τα φώτα, για να συμβάλλει στην αειφορία του τουρισμού. Τα Χανιά μπορούν να υποστηρίξουν τον τουρισμό 12 μήνες το χρόνο και αυτό θα διεκδικήσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φωκάς,  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τονίσθηκε, η σημασία της ανάπλασης της μαρίνας, καθώς έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας, υπογράμμισαν, το πρόβλημα του κυκλοφοριακού της περιοχής, και των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά, τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα, ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος, που ξεκινά από το στρατόπεδο μέχρι την είσοδο στον ΒΟΑΚ. Το συγκεκριμένο σχέδιο, θα απεγκλωβίσει τη Σούδα και τα Χανιά, ενώ θα συνδέσει την οδό Ακρωτηρίου με την οδό Μακεδονίας, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.


«Η Σούδα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες,  στην Περιφερειακή Ενότητα Σούδας, στην Πάνω Σούδα, στην Κάτω Σούδα και το τέταρτο κομμάτι, είναι  η περιοχή του ΜΑΙΧ. Η Σούδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, και εμείς σαν Δημοτική Ενότητα, συμφωνούμε σε πολλά σημεία του χωροταξικού, ωστόσο, προτείνουμε αλλαγές, αναφορικά με το κοιμητήριο, καθώς η επέκταση του είναι απαραίτητη ενώ για το θέμα των δεξαμενών καυσίμων, είμαστε αντίθετοι», τόνισε ο κ. Φωκάς.

Τα μέλη της Κοινότητας, αναφέρουν στην έγγραφη πρόταση τους, να γίνει ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος το παραλιακό μέτωπο έξω από το λιμένα, το οποίο θα ξεκινά από το λιμάνι, θα περνά από τη μαρίνα έξω από το λιμένα, από την Κάτω σούδα, συνδέοντας  το αλιευτικό καταφύγιο, το Μορώνη, το Βλητέ και θα καταλήγει  στη σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Οι κάτοικοι της Σούδας, δήλωσαν ομόφωνα ότι θα επιμείνουν στις προτάσεις τους και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους, ώστε η Σούδα, να αποκτήσει τις υποδομές που χρειάζεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook