Στο πλαίσιο του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” που υλοποιεί το 2ο Γυμνάσιο Χανίων με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Ομάδα παιδιών της Α τάξης με τη φιλόλογο κα Χαρά Ρουκουνάκη επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων για να προσφέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είχαν συγκεντρώσει ΚΑΙ τροφοεπιταγές αξίας 150€  από δράση που είχαν κάνει στα S.M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. 

Όραμα των εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα  είναι τα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις  να κατανοήσουν ότι πρέπει   να φτιάξουμε μια κοινωνία που το «ε-μείς» είναι σημαντικότερο από το «εγώ»!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές προσέγγισαν  βιωματικά την έννοια του εθελοντισμού και διαπραγματεύτηκαν συναφείς έννοιες, όπως η αλληλεγγύη. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με το S.M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για την προσφορά της τροφοεπιταγής  συνομίλησαν με το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτική κα Ελευθερία Αλιφιεράκη και ενημερώθηκαν για  τις δράσεις που υλοποιεί η συγκεκριμένη δομή και προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και οι ίδιοι σε εθελοντικές δραστηριότητες. Επιπλέον πρότειναν να  αναπτύξουν  συνεργασία  με στόχο την ενεργό κοινωνική προσφορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook