Η διαρροή του κειμένου παραίτησης έγινε χωρίς την εξουσιοδότηση και την γνώση του παραιτηθέντα

Διευκρινίσεις ως προς το κείμενο παραίτησης από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή, απέστειλε ο παραιτηθείς κ. Φώτης Μπιχάκης, ο οποίος καταγγέλει οτι το κείμενο απεστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιιος και χωρίς την έγκρισή του.

Μάλιστα ο κ. Μπιχάκης σε δημόσια δήλωσή του διευκρινίζει οτι η επιστολή απεστάλη στα μέσα εν αγνοία του ενώ σύμφωνα με το κατασταττικό της ΕΛΜΕ η παραίτηση μέλους του ΔΣ της Ένωσης, απαιτεί την παρέλευση 8 ημερών για να γίνει δεκτή από το σώμα, ενώ προσθέτει οτι η διαρροή του εγγράφου που έγινε χωρίς την εξουσιοδότησή του και η δημοσιοποίησή του, τον “εκθέτει απέναντι στους συναδέλφους και συμπολίτες του”.

Το κείμενο της παραίτησης όπως διευκρινίζει ο κ. Μπιχάκης, εστάλη από τον ίδιο στον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων με κοινοποίηση στην κλειστή λίστα των μελών του ΔΣ.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπιχάκης:

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού της ΕΛΜΕ Χανίων:

“Κάθε παραίτηση μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ από το αξίωμα μόνο ή από το αξίωμα και τη θέση στο Δ.Σ. υποβάλλεται έγγραφα και θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή, αν σε οκτώ ημέρες δεν αποφασίσει το Δ,Σ. για την αποδοχή ή όχι της παραίτησης.”

Η δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής μου στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ  χωρίς την δική μου εντολή ή εξουσιοδότηση, (ούτε καν γνώση), με εκθέτει και με προσβάλει πολλαπλά καθώς:

Την επιστολή αυτή την έστειλα στον πρόεδρο του Δ.Σ.της ΕΛΜΕ Χανίων και την κοινοποίησα ως όφειλα και στην κλειστή λίστα των μελών του ΔΣ στις 23/5/2018

Μέχρι την παρέλευση των 8 ημερών που ορίζει το παραπάνω άρθρο του καταστατικού, η παραίτησή μου τελεί υπό την αποδοχή της ή όχι από το Δ.Σ.. Ως εκ τούτου η δημοσιοποίησή της (και μάλιστα καθώς εμφανίζεται ως να την έχω αποστείλει εγώ) με εκθέτει απέναντι στους συναδέλφους και στους συμπολίτες μου, αφού φαίνεται να δημοσιοποιώ ως μη όφειλα, εσωτερικά κείμενα του ΔΣ της ΕΛΜΕ της οποίας ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας(εγώ δηλαδή μέχρι την αποδοχή ή όχι της παραίτησης μου) οφείλουν να είναι θεματοφύλακες.

Ακόμα και να μην ίσχυε το παραπάνω άρθρο, σε κάθε περίπτωση διατηρώ το δικαίωμα ως συντάκτης της επιστολής, να αποφασίζω το αν, το σε ποιους και σε ποιο χρόνο θα τη δημοσιοποιήσω (εκτός από τους νόμιμους παραλήπτες) συνεκτιμώντας πολλές παραμέτρους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook