Με την εκλογή των εκπροσώπων των Δήμων, προχωρούν οι διαδικασίες για την σύγκληση, στις 19/9 στο Ηράκλειο, της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ).

Οι 125 συνολικά εκπρόσωποι των 24 Δήμων (86 απο την πλειοψηφία και 39 απο την μειοψηφία) θα εκλέξουν τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, ενώ το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται στην εκπροσώπηση των δήμων (είναι προκαθορισμένη από τον Νόμο), αλλά στην δυναμική των κομμάτων, καθώς θα ακολουθήσει η εκλογή του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «aftodioikisi.gr», το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο πως θα στηρίξει ως πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης , τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη.

Σε ότι αφορά στην ΝΔ, αυτή θα στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Χανίων κ.Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Άγνωστο είναι – προς το παρόν – το τι θα πράξει η «Δημοκρατική Συμμαχία» και η πρόεδρός της κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη «έδειξε» μιαν ιδιαίτερη δυναμική σε επίπεδο Περιφέρειας.

Να σημειωθεί πως σε επίπεδο νομών, στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης η εκπροσώπηση έχει ως εξής :

Ν.Ηρακλείου : 57 εκπρόσωποι ( 37 από την πλειοψηφία και 20 από την μειοψηφία)
Ν.Χανίων : 31 εκπρόσωποι (22 από την πλειοψηφία και 9 από την μειοψηφία)
Ν.Ρεθύμνου : 20 εκπρόσωποι (15 από την πλειοψηφία και 5 από την μειοψηφία)
Ν.Λασιθίου : 17 εκπρόσωποι (12 από την πλειοψηφία και 5 από την μειοψηφία)

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Σε ότι αφορά στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, η συμμετοχή του κ.Κουράκη είναι δεδομένη (συμμετέχουν όλοι οι Δήμαρχοι) ενώ οι 33 εκπρόσωποι της Κρήτης συμπληρώνονται με 9 δημοτικούς συμβούλους από τους Δήμους : Ηρακλείου (3), Χανίων (2), Ρεθύμνου (1), Αγ.Νικολάου (1), Ιεράπετρας (1), Χερσονήσου (1). .

Πάντως , σε ότι αφορά στο θέμα της υποψηφιότητας του Κ.Κουράκη για την προεδρία της ΚΕΔΕ, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει τον Δήμαρχο Καλλιθέας. Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση

«Το ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του Τομέα Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να υποδείξει ως υποψήφιο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας τον Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη. Ο Κώστας Ασκούνης έχει την αποδοχή και της αυτοδιοικητικής παράταξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει έλθει σε συνεννόηση για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με καταρχήν συμφωνία στο προγραμματικό πλαίσιο και το χαρακτήρα των εκλογών σε σχέση με τα νέα δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.»

Σε ότι αφορά στην ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηριχτεί η υποψηφιότητα του Δημάρχου Λάρισας κ.Κώστα Τζανακούλη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook