Το διεθνές συνέδριο ETHYLENE2018– “The XI International Symposium on the Plant Hormone Ethylene” θα πραγματοποιηθεί από τη 2α έως την 6η Ιουνίου 2018 στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο  Χανίων (ΜΑΙΧ). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με ΜΑΙΧ. 

Διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί από πανεπιστημιακά, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες τάσεις της έρευνας και τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών σε θέματα που έχουν ως αντικείμενο τη φυτική Ορμόνη ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ και τις επιδράσεις της στην ωρίμανση, διατήρηση και διάθεση των οπωροκηπευτικών. 

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες ανακαλύψεις στο πώς τα φυτά βιοσυνθέτουν και αντιλαμβάνονται το ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ και πως η ορμόνη ελέγχει λειτουργίες όπως η άμυνα σε βιοτικές (εχθροί και ασθένειες) και αβιοτικές (τραυματισμοί, υψηλές, χαμηλές θερμοκρασίες, κλπ.) καταπονήσεις 

Η αγροτική παραγωγή της Κρήτης, και ειδικότερα των οπωροκηπευτικών προϊόντων, αποτελεί μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων της τοπικής οικονομίας. Η παραγωγή από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της νότιας Κρήτης (όπως Τυμπάκι και ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, Ιεράπετρα, κ.α.) σχεδόν καλύπτει τις εθνικές ανάγκες τους χειμερινούς και εαρινούς μήνες. Τέλος, η σπουδαιότητα των οπωροκηπευτικών προϊόντων αποδεικνύεται και από τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζονται διεθνώς στην κατανάλωση τους, καθώς επίσης και στη σημασία τους στην ανθρώπινη διατροφή.

Οι σύνεδροι είναι από 23 χώρες με μεγάλη συμμετοχή ασιατικών επιστημόνων.

Η ιστοσελίδα του συνεδρίου http://ethylene2018.maich.gr/en/

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook