Με νέα ανακοίνωση απάντησε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην Λότζια κάνοντας λόγο για “κριτική που δεν την αντέχει η Δημοτική Αρχή”.

Ανακοίνωση στην ανακοίνωση, συνεχίζεται ο “πόλεμος” ανάμεσα στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου με αφορμή το ΤοΜΥ. Την αρχή έκανε χθες η ΝΟΔΕ όπου με ανακοίνωση του Τομέα Υγείας επιτέθηκε στην Δημοτική Αρχή χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για να έρθει σήμερα η απάντηση της Λότζια με τελευταίο επεισόδιο την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Είναι αυτονόητο ότι η χώρα χρειάζεται ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας και Περίθαλψης και σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς.

Όμως τα ΤοΜΥ δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση -κάτι που επανειλημμένως έχει διατυπωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις του Κόμματός μας κεντρικά- και αυτό διότι: Δεν αποτελούν μόνιμη δομή παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας, είναι ευκαιριακή λύση (όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Ηρακλείου που δεν υπήρχε χώρος και προσωπικό), χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση των ΤοΜΥ δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια δημιουργίας ενός θνησιγενούς “σοβιετικού τύπου επινοήματος”.

Η ΝΔ έχει εκφράσει την πρόθεσή της για κατάργηση των εκτρωματικών, αχρείαστων και μίζερων δομών τύπου ΤοΜΥ και την ενίσχυση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Και μάλιστα η ΝΔ δια του Προέδρου μας, εξέφρασε επισήμως στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ την πρόθεση μας για πιλοτική μεταφορά των Κέντρων Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ενίσχυση του ρόλου της στην κοινωνική πρόνοια και βέβαια με αντίστοιχη μεταφορά πόρων!

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου δεν αντέχει την κριτική αν κρίνουμε από την σημερινή ανακοίνωση.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου, ως υπεύθυνη κομματική οργάνωση συνεχίζει να εκφράζει αντιπολιτευτικό τεκμηριωμένο λόγο απέναντι στην επικίνδυνη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και σε όσους με μειλίχιο τρόπο υιοθετούν επιζήμιες για τον τόπο πρωτοβουλίες, παράλληλα επικοινωνούμε τις προτάσεις μας και τις επίσημα διατυπωμένες θέσεις του κόμματος μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook