Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 58 και 64 ετών αντίστοιχα,  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχοντας στην κατοχή του παράνομο καπνό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Γραφείου Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, εντοπίστηκαν στο τρέιλερ αποσκευών Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου πέντε (05) βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν εκατόν σαράντα οκτώ (148) συσκευασίες καπνού ναργιλέ του ενός κιλού η κάθε μία, οι οποίες δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν οι ανωτέρω εντός του πλοίου, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν παραδώσει τις βαλίτσες στο τρέιλερ αποσκευών του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνού, τα χρηματικά ποσά των 325 ευρώ, 62 δηναρίων Ιορδανίας, 9 δολαρίων ΗΠΑ και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook