Στόχος η υλοποίηση συμβουλευτικών δράσεων

Η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη συμβουλευτικών και επιμορφωτικών δράσεων στο Δήμο Πλατανιά ήταν το αντικείμενο της συνάντησης συνεργασίας και δικτύωσης που είχαν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στα γραφεία της δομής στον Αλικιανό, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝ.Ε.) της Γ.Σ.Ε.Ε. – Παράρτημα Κρήτης, κ. Μανώλη Πετράκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπήρξε ένας – κατ’ αρχήν – προγραμματισμός για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς δωρεάν συμβουλευτικών σεμιναρίων/εργαστήριων από το ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε Κρήτης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προς όφελος των εξυπηρετούμενων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά σε θέματα επαγγελματικής συμβουλευτικής, τεχνικών αναζήτησης εργασίας και ορθής συμπλήρωσης ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ – ΟΑΕΔ. Επίσης, διερευνήθηκε το πλαίσιο και ο χαρακτήρας της συνεργασίας που πρόκειται να συνάψουν οι δύο φορείς. 

Εκ  μέρους του Δήμου Πλατανιά κ. Γ. Κουρής ευχαρίστησε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ  Κρήτης και τον κ. Πετράκη για την επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας και επισήμανε τα οφέλη που θα υπάρξουν από την υλοποίηση δράσεων εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής των εργαζομένων και των ανέργων πολιτών του Δήμου Πλατανιά, με έμφαση στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, της ενίσχυσης των  επαγγελματικών δεξιοτήτων και της κοινωνικής ασφάλισης.

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το βασικό σημείο επαφής των πολιτών με τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα του Δήμου Πλατανιά μέσω της υποδοχής, ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30 στο δημοτικό κατάστημα Αλικιανού. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 28213 41033 & 28213 41040 και το email: [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook