Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και των κυρίων Δημητρίου και Εμμανουήλ Σταματάκη εκπροσώπων της τοπικής εταιρείας ECOCRETA.  Η συνάντηση αφορούσε τη σύμβαση που υπογράφηκε για τη συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων – Περιφερειών με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων έργων υδρογόνου και κυψελών καυσίμων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών και του πλάνου στρατηγικής που θα ακολουθηθεί ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για την υιοθέτηση της χρήσης της τεχνολογίας υδρογόνου από τον Δήμο.

Επιπλέον αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας, να κατατεθεί πρόταση στην περιφέρεια για ένα κοινό project χρήσης υδρογόνου στην Κρήτη, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου ενώ έχει ήδη υιοθετήσει μια Ενεργειακή Πολιτική που επικεντρώνεται στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης συγκεκριμένων σχεδίων δράσης.

Όπως τόνισε ο κ.Καλαντζάκης:

«Το υδρογόνο χαρακτηρίζεται από πολλούς το καύσιμο του μέλλοντος καθώς συνδυάζει εξαιρετική αποδοτικότητα και μηδενική ρύπανση. Αποτελεί πλέον μία απολύτως ώριμη τεχνολογία και υπολογίζεται ότι η χρήση του θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών.

Ο Δήμος μας, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση σύγχρονων τακτικών, συμμετέχει ενεργά στην εν λόγω πρωτοβουλία ευρωπαϊκής κλίμακας.

Σε μία χρονική περίοδο με καλπάζουσα εξέλιξη σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας, ο Δήμος Ιεράπετρας καινοτομεί και συμβαδίζει με τις εξελίξεις διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία ενεργειακής εξοικονόμησης προς όφελος των πολιτών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook