Αλλεπάλληλα “χτυπήματα” ιερόσυλων σε Ιερούς Ναούς των Σφακίων – Προχθές παραβίασαν και εισέβαλαν σε 10 ναούς μέσα σε ένα βράδυ

Ούτε ιερό ούτε όσιο και δυστυχώς ούτε φραγμό και σταματημό δεν έχουν οι ιερόσυλοι οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο του ιερούς ναούς των Σφακίων και ανοίγουν τη μια εκκλησία μετά την άλλη.

Μέσα σε δυο μήνες έχουν διαρρήξει 17 εκκλησίες των Σφακίων! Τα κρούσματα είναι απανωτά και θρασύτατα. Μάλιστα προχθές, εισέβαλαν μέσα σε ένα βράδυ σε 10 ιερούς ναούς που βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης, οι ιερόσυλοι παραβίασαν 10 εκκλησίες. Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Πατσιανό πήραν τάματα και ό,τι χρήματα υπήρχαν στο παγκάρι και στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον Βουβά άρπαξαν χρήματα και τάματα με τα οποία ήταν στολισμένη η εικόνα της αγίας. Επίσης, διέρρηξαν τον  Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Νεκτάριο, τον Ι.Ν. Αγίου Ευστρατίου Κομιτάδων, τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κομιτάδων, τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κομιτάδων και τον  Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ίμπρου.

Το θρασύτατο αυτό χτύπημα δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στα Σφακιά.

Τα κρούσματα άρχισαν τον Πάσχα και για την ακρίβεια, τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.  Τότε οι θρασύτατοι διαρρήκτες παραβίασαν 3 εκκλησίες τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλικράτη, Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ασφένδου και Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ασκύφου. Μέσα από τις εκκλησίες στα Ασφένδου και τα Ασκύφου πήραν 15 κιλά λάδι. Από τον ναό του Καλλικράτη δεν έκλεψαν τίποτα γιατί δεν είχε η εκκλησία μέσα αντικείμενα που να τους ενδιαφέρει να αρπάξουν.

Μετά από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί και άλλο “χτύπημα” στον Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ στον Άγιο Νεκτάριο. Εκεί έσπασαν την πόρτα, έκαναν άνω κάτω την εκκλησία όμως δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Δεν είχε ούτε χρήματα ούτε τάματα. Είχαν όμως σπάσει την πόρτα με λοστό.

Το έργο τους δεν σταμάτησε εκεί. Οι ιερόσυλοι συνέχισαν ακάθεκτοι. Πριν από δυο εβδομάδες διέρρηξαν 3 εκκλησίες στην Ανώπολη, τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ανωπόλεως, από όπου πήραν τάματα καθώς και τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής.

Τα τελευταία κρούσματα, 10 στον αριθμό, καταγράφηκαν προχθές το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί πώς οι εκκλησίες βρίσκονται κοντά σε σπίτια μέσα στο χωριό και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί. Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι των χωριών είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν καθώς όπως λένε αν τώρα οι δράστες μπαίνουν στις εκκλησίες σε λίγο θα αρχίσουν να μπαίνουν στα σπίτια.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τα περιστατικά και διεξάγει έρευνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook