Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης 

Σήμερα ο Ισραηλινός Sheffe Yehua, θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής στον πατέρα του Fisher Paul Isaak, ο οποίος στις 1 Ιουνίου 1941 στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί σε ένα από τα πλοία των συμμαχικών δυνάμεων, που είχαν προσεγγίσει τα παράλια της Χώρας Σφακίων, συνελήφθη από τους Γερμανούς μαζί με συμμάχους και άλλους ομοεθνείς του και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας όπου μετά από 4 χρόνια κράτησης του απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην Παλαιστίνη. 

 Επισκέφτηκε μαζί με τον Αρχιερατικό Σφακίων κ. Κουκουνάρη Αθανάσιο, τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ζερβό Ιωάννη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χώρας Σφακίων κ. Μπραουδάκη Ιωαννη το μνημείο της Μάχης της Κρήτης όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης.

 Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, ο κ. Sheffe αιτήθηκε την διοργάνωση εκδήλωσης, το επόμενο έτος, στην οποία θα συμμετέχουν οι απόγονοι των 170 Ισραηλινών στρατιωτών που συνελήφθησαν από τους Γερμανούς την 1η  Ιουνίου 1941, στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση εντάσσοντας την στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook