«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Παπουτσής μίλησε για την κατάληψη της Νομικής, λέγοντας ότι «κάποιοι επιδίωκαν να δημιουργηθεί ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών. Αλλά τα σχέδιά τους έπεσαν στο κενό».

Τονίζει, πάντως, ότι θεωρεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Σε ερώτηση για το εάν η αστυνομία δεν έχει καμία ευθύνη, ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς την έγγραφη αίτηση της πρυτανικής αρχής.

«Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να παρακολουθεί τους φοιτητές» τόνισε.

Ο κ. Παπουτσής είπε: «Τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές στις 6:30 το πρωί της Κυριακής οι νεολαίοι του ΣΥΝ. Επομένως είναι προφανές ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε».

«Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, λέγοντας ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου.

«Όσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook