H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) οργανώνει Διεθνές Συμπόσιο για το «Φως στη Ζωή», από τις 6 και μέχρι τις 9 Ιουνίου 2018, το οποίο έχει ενταχθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της UNESCO, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτός. 

Ως απάντηση στην πρόσκληση-πρόκληση του ΟΗΕ και σε συνεργασία με τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Σιώμο (Ομότιμο Καθηγητή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή στο Ινστιτούτο Max-Planck της Γερμανίας) προσκάλεσε Φιλοσόφους και Επιστήμονες υψηλοτάτου διεθνούς κύρους από το χώρο της Φυσικής, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, της Θρησκείας και της Ανάπτυξης, για να εμβαθύνουν στη σημασία του «Φωτός στη Ζωή». 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

– Από το Βατικανό: Msgr Bruno Marie Duffè, Dicastery for Promoting Integral Human Development,
– Rev. Dr. Wadinagala Pannaloka, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Kelaniya, Σρι Λάνκα,
– Καθηγητής Hossein Masoumi Hamidani, Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Τεχεράνης, Ιράν,
– Καθηγητής Gerd Leuchs, Διευθυντής Ινστιτούτου Max-Planck για τη Φυσική του Φωτός, Γερμανία,
– Καθηγητής Wolfgang Schleich, Διευθυντής Ινστιτούτου Κβαντικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο Ulm της Γερμανίας,
– Καθηγητής Brian Wilson, Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο, Τορόντο/ Καναδάς,
– Συγγραφέας Robert Fulghum, ΗΠΑ.

Η παρακολούθηση των εναρκτήριων ομιλιών την Τετάρτη 6 Ιουνίου, από 09:00 πμ μέχρι 13:00 μμ είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας. 

Επίσης, στο πλαίσιο του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Κουαρτέτου Εγχόρδων, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 20:30, στις υπαίθριες εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, στο Κολυμπάρι, με μουσική Ελλήνων και Ευρωπαίων συνθετών, με έργα: Haydn, Puccini, Borodin, Σκαλκώτα, Kreisler και σε πρώτη εκτέλεση έργου του Μάνου Χατζηδάκη, διασκευασμένο για Κουαρτέτο Εγχόρδων. Το κουαρτέτο αποτελείται από τους διεθνούς φήμης μουσικούς καλλιτέχνες: Maria Siomos (Βιολί), Gergely Kóta (Βιολί), Marta Potulska (Βιόλα) και Niko Leopold (Τσέλο).

Η είσοδος στην παραπάνω μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook