Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, αναφορικά με τον αποκλεισμό του Κέντρου Υγείας Μοιρών από τις πρόσφατες χρηματοδοτήσεις των Κ.Υ. της Κρήτης μέσω του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Όπως καταγγέλει σε σχετική επιστολή της η Κίνηση Πολιτών Φαιστού, η εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση του Κ.Υ. Μοιρών χρονίζει και, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, οι υπάρχοντες γιατροί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως θα επιθυμούσαν στους πολίτες της Μεσαράς, την ώρα που η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει εξαντληθεί, καθώς η ταλαιπωρία που υφίσταται είναι μεγάλη.

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι η στελέχωση και ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Μοιρών δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν οι περίπου 300 επισκέπτες καθημερινά αλλά και οι 50.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής Μεσαράς τους οποίους πρέπει να καλύπτει υγειονομικά.

Επίσης, τονίζει ότι είναι δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας όλης της Ελλάδας, και επειδή στις 05/09/2011 τροποποιήθηκε ως προς την πηγή της χρηματοδότησης η απόφαση ένταξης του Κέντρου Υγείας Φιλιατών στη Θεσπρωτία, έτσι απελευθερώνεται ανάλογη πίστωση.

Τέλος, καταλήγει ερωτώντας τον κ.Υπουργό αν προτίθεται να εντάξει τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου στη θέση του Κ.Υ. Φιλιατών, του οποίου η απόφαση ένταξης τροποποιήθηκε στις 05/09/2011 ως προς την πηγή των πόρων, μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό του από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και νήσων Αιγαίου, όπως καταγγέλλει η κίνηση πολιτών Φαιστού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook