Τελευταία ενημέρωση: 14:40

Επτά μήνες μετά την ανακοίνωση της εξαγγελθείσας τροποποίησης και τίποτε δεν έχει γίνει – Άλλη εικόνα δίνει ο Μιχάλης Βλαχάκης Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης

Ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2017 ορίστηκε ως πρόεδρος της επιτροπής η οποία θα επεξεργαζόταν την τροποποίηση του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.

Και ήταν φυσικό να αναλάβει την προεδρία, καθώς ο συγκεκριμένος κανονισμός – που είχε προκαλέσει «τσουνάμι» αντιδράσεων – θεωρούσε πως ήταν «δικό του έργο» και «σημαία» καθώς όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει στις 17 Οκτωβρίου (329017)

«Έχουμε μια πόλη και έναν Δήμο κόσμημα και σαν τέτοιο πρέπει να το διαφυλάξουμε» 

Στην ίδια ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου αναφερόταν πως η δημόσια διαβούλευση για τις τροποποιήσεις, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και μέχρι τέλος του 2017 η επιτροπή στην οποία ορίστηκε πρόεδρος θα εισηγείτο τις τροποποιήσεις για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ελπίδα πως – έστω και σε μικρό βαθμό – θα υπήρχαν βελτιώσεις και διορθώσεις αδικιών ή υπερβολών, πολλοί καταστηματάρχες υπέβαλαν ενστάσεις ή παρατηρήσεις.

Όμως οι μήνες περνούσαν και ουδέν το νεώτερον από τον υπεύθυνο για το θέμα το οποίο φαίνεται πως «πάγωσε», ενώ σύμφωνα με αναφορές στο Flashnews.gr «πάγωσαν» και οι έλεγχοι από την υπηρεσία της οποίας «πολιτικός προϊστάμενος» ήταν ο κ.Βλαχάκης.

Και αυτό θεωρείτο φυσικό, καθώς όλοι ήταν (και είναι) σε αναμονή για την – έστω και σε λίγα σημεία – τροποποίηση του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων.

Όμως το εύλογο ερώτημα που θέτουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην εξαγγελθείσα νέα διαβούλευση είναι, το γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής, δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση της τροποποίησης του κανονισμού.

Σύμφωνα με «κύκλους» της δημοτικής αρχής, αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά αποτελούσε ένα τμήμα συγκεκριμένης «ατζέντας» που είχε διαμορφωθεί από τον πρώην αντιδήμαρχο, για κινήσεις που θα οδηγούσαν στην «ηρωική έξοδό» του από τον Δήμο Χανίων.

Η απάντηση του Μιχάλη Βλαχάκη

Ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Επιτροπής Τροποποίησης της Κανονιστικης του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, με μια λιτή δήλωσή του, δίνει διαφορετική εικόνα για το ζήτημα,  σημειώνοντας οτι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης

“Η Επιτροπή Τροποποίησης της Κανονιστικής Απόφασης για τον κοινόχρηστο του Δήμου Χανίων, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την μελέτη τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης μετά από την πολύμηνη ανοιχτή διαδικασία εξέτασης όλων των αιτημάτων που κατέθεσαν οι επαγγελματίες και τα συλλογικά τους όργανα”, σημείωσ ε ο κ. Βλαχάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook