Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τις δραστηριότητες, μεθόδους και εργαλεία που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου καθώς και η ανάδειξη ενδιαφέροντων πρωτοβουλιών στον χώρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Μαΐου 2018, η εκδήλωση σχετικά με την  αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Erasmus+ KA2 έργου “Rusdela” (http://www.rusdelaproject.eu/), στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ). 

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ι. Λιβιεράτος, Συντονιστής Σπουδών, Τμήμα Αειφόρου Γεωργίας του ΜΑΙΧ, όπου αναφέρθηκε στις δράσεις του ΜΑΙΧ σχετικά με την  έρευνα, κατάρτιση & εκπαίδευση στην αειφόρο γεωργία & ανάπτυξη, ο Δρ. Β. Γκισάκης, Γεωπόνος – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής που παρουσίασε την πρόοδο και τα αποτελέσματα του έργου, ενώ παρουσιάστηκαν ενδεικτικά και οι δράσεις του Δήμου Καντάνου-Σελίνου από τον κ. Α. Περράκη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από εκπαιδευτές του έργου οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα.

Το έργο “Rusdela” έχει ως στόχο την παραγωγή εργαλείων για την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου και τα καθιστά διαθέσιμα σε τοπικούς φορείς λήψης αποφάσεων και την κοινωνία των πολιτών μια ευκαιρία για μη τυπική εκπαίδευση στον τομέα αυτόν. Κύριο παραδοτέο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού “ToolKit” πάνω σε επιλεγμένες σύγχρονες θεματικές, με εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook