Ο κ. Β.Διγαλάκης “αποκαθηλώνει” εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Την αντίδραση του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι.Συνοδινού, οτι οι πόροι χρηματοδότησης του έργου για την αποκατάσταση του κλειστού Κομυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων και αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιών φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση.

Ο κ. Διγαλάκης, με δημόσια επιστολή του, “αποκαθηλώνει” τις εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα καθώς όπως σημειώνει ο πολιτικός του προϊστάμενος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, είχε ήδη εξαγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2017 την εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη. Επίσης αναφορικά με τα “περί συνέργειας φορέων” ο πρώην Πρύτανης επισημαίνει οτι ήδη υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ήδη, από τον Οκτώβριο του 2016, ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης.

Ολόκληρην η επιστολή του Πρώην Πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη έχει ως εξής:

Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων: Μια ακόμα αλλαγή «σκυτάλης» στην κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα.

Η κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα καλά κρατεί & στην Κρήτη. Πολιτική χωρίς σχέδιο, χωρίς συνέπεια, χωρίς μέλλον. Μετά τον κ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, και τις παλινωδίες του για τον αιματοβαμμένο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, τη «σκυτάλη» πολιτικής παραπλάνησης παρέλαβε αυτή τη φορά ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, κος Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός εξήγγειλε εχθές – κατά την επίσκεψή του στα Χανιά – για το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου ότι “οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιών φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση”.

Ξέχασε, βέβαια, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, είχε ήδη εξαγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2017 την εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη! 

Επιπλέον, γεννώντας σοβαρά ερωτηματικά, απέκρυψε ότι υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ήδη, από τον Οκτώβριο του 2016, ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook