Οι τέσσερις Χανιώτικες ομάδες από τα Χανιά παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους για τις έξυπνες πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το 2ο «City Lab», ένα εργαστήριο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών διοργάνωσαν το Σάββατο 2 Ιουνίου στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου, ο Δήμος Χανίων η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το ΕΒΕΧ.

Τα Χανιά ήταν μια από τις 16 πόλεις της Ελλάδας που διοργανώθηκε το City Lab προκειμένου οι τρεις ομάδες που θα επιλέγονταν από αυτήν την δημιουργική διαδικασία να συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο City Challenge smartcity 2 που θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στην Αθήνα.

Οι τέσσερις Χανιώτικες ομάδες από τα Χανιά παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους για τις έξυπνες πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Το Επιμελητήριο Χανίων, ως φορέα και μεταξύ των αξιολογητών των προτάσεων, εκπροσώπησε το μέλος της ΔΕ και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Μουντάκης.

Με την ανακοίνωση των τριών προκριθέντων ομάδων ο κ. Μουντάκης μετέφερε στους διοργανωτές την απόφαση του προέδρου του Επιμελητηρίου  κ. Αντώνη Ροκάκη για κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης στην Αθήνα και της 4ης ομάδας κάτι που έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό.

Ο κ. Μουντάκης στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων “Το city lab αποτελεί μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, τόσο για το επίκαιρο, όσο και την ουσία του θέματος.

Η καινοτομία φυσικά αποτελεί τη μοναδική οδό της δημιουργίας της ψηφιακής πόλης! Ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει νέες προοπτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση κι όλα αυτά με μία απλή κίνηση, έξυπνη και αναγκαία: με το να δίνουμε βήμα σε νέους ανθρώπους να δημιουργούν και να κάνουν πράξη μερικά απ’τα όνειρα τους για την πόλη μας, το σπίτι μας, το σπίτι τους…

Με όλες μας τις δυνάμεις στηριζουμε τη δράση, η οποία φυσικα είναι για εμάς το περιζήτητο “food for brain”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook