Η Εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει για την τύχη των δύο ανήλικων ετεροθαλών αδελφών του που κακοποιούσε ο πατέρας τους
Την άρση της προσωρινής κράτησης του 26χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο αναμένεται να ζητήσει ο δικηγόρος του κ.Κεφαλληνός Παναγιώτης ενώ θα εξεταστούν και νέοι μάρτυρες.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία Ζακύνθου αναμένεται να αποφασίσει για την τύχη των δυο ανήλικων παιδιών – των ετεροθαλών αδελφών του 26χρονου, τα οποία κακοποιούσε ο πατέρας τους. Σημειώνεται ότι η μητέρα αυτών των παιδιών έχει πεθάνει από καρκίνο. 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 26χρονου, Παναγιώτης Κεφαλληνός, σχολιάζοντας την προφυλάκιση του νεαρού λέει στο protothema.gr: «Το αποτέλεσμα έχει επέλθει αυτή τη στιγμή. Αυτό για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο που προέχει είναι το πως θα μπορέσουμε να υπαχθούμε σε κάποιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα ούτως ώστε να έχουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση μελλοντικά από τον φυσικό του δικαστή, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας, θα εξετάσουμε τους μάρτυρες και θα προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι όλα όσα ισχυρίζεται ο Αλέξης έχουν πραγματικά συμβεί και δεν είναι ισχυρισμοί της στιγμής. Έχουν ήδη γίνει κινήσεις και ήδη αυτά που έχει ισχυριστεί αποδεικνύονται». 
Ο κ.Κεφαλληνός σημειώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο μπορεί να γίνει δεκτό. «Αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη νέων στοιχείων που θα αλλάξουν το κατηγορητήριο, και θα μετατραπεί το “προσωρινή κράτηση” σε επιβολή εγγύησης και απελευθέρωση ή κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη», είπε. 

Απολογούμενος το Σάββατο ο 26χρονος, είχε χαρακτηρίσει «Κέρβερο» που ξυλοκοπούσε συχνά εκείνον και τη μητέρα του και όπως είπε τον σκότωσε για την κακοποίηση που είχε δεχτεί τόσο ο ίδιος, όσο και για τα όσα περνούσαν στα χέρια του τα δυο ανήλικα ετεροθαλή αδέρφια του -ένα αγοράκι 10 ετών και ένα κοριτσάκι 9 ετών.

Ο νεαρός Αλέξης μετά την απολογία του , το περασμένο Σάββατο,προφυλακίστηκε.Τα όσα όμως αποκάλυψε στην έδρα μονάχα σοκ και αποτροπιασμό για τον 70χρονο προκαλούν. 

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου, γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών» ξεκίνησε να λέει, ενώ, όταν ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο 26χρονος είπε: «Είχε έρθει στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου, αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο γι’ αυτό το θέμα. Από τότε που πέθανε -τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια- η τρίτη και τελευταία σύζυγός του, που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γεννητικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…».

Για την ημέρα του φονικού, ο 26χρονος είπε στο δικαστήριο: «Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου, που είναι και αυτός Έλληνας, όπως ο πατέρας μου ο ταχυδρόμος. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, καθώς το είχα διαβάσει στο Διαδίκτυο. Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια για πουλιά, αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό, ο 26χρονος κακοποιούνταν και σεξουαλικά από τον 70χρονο, όταν ήταν παιδί, ενώ αποκάλυψε πως ο πρώην ταχυδρόμος κακοποιούσε σεξουαλικά και τη μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή του 26χρονου, την οποία είχε αποκτήσει με την πρώτη του γυναίκα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλληνό, ο 70χρονος, τον τελευταίο καιρό, είχε γίνει ιδιαίτερα απειλητικός απέναντι στον 26χρονο.

«Το παιδί είχε μια διαρκή κακοποίηση και μια συμπεριφορά βάναυση και ανάρμοστη που έφτανε μέχρι και στην ασέλγεια τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της ετεροθαλής αδερφής του, της μεγαλύτερης, καθώς επίσης και μια βίαιη συμπεριφορά προς όλα τα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν το συμβάν η βίαιη συμπεριφορά του 70χρονου είχε επιταθεί με φοβερές απειλές είς βάρος του ίδιου και της οικογενείας του και μιλάμε για τα μικρά ανήλικα αδερφάκια του. Ο ίδιος του ο πατέρας του ζητούσε σκληρά πράγματα, που δεν μπορώ να πω και γι’ αυτό έφτασε το παιδί στο σημείο να τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλληνό, ο 26χρονος βασανιζόταν για χρόνια αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να φθάσει να σκοτώσει τον πατέρα του ήταν η συχνή κακοποίηση των δυο ανήλικων ετεροθαλών αδερφιών του. «Ο Αλέξης είχε μέσα του πάρα πολλά και δυστυχώς έπραξε με αυτό τον τρόπο. Ήταν ένα ξέσπασμα του Αλέξη που σκότωσε τον πατέρα του. Μιλάμε για ένα εκπληκτικό, σεβαστικό παιδί και μου έχει κάνει εντύπωση η αγάπη του κόσμου που εισπράττει αυτό το παιδί» θα προσθέσει ο κ. Κεφαλληνός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook