Η Εθνική θέλει και το αποψινό ραντεβού με τη Σλοβενία (21:00, ET-1) για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ να την οδηγήσει σε μονοπάτια δόξας.
Αφού μετακόμισε και τακτοποιήθηκε, η Εθνική είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ. Με προίκα τους τρεις βαθμούς από το Αλίτους και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν οι τελευταίες καλές εμφανίσεις, είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει το υψηλότερο (μέχρι το επόμενο) εμπόδιο στην πορεία της στη Λιθουανία. Η Σλοβενία του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς έφτασε στο Βίλνιους επίσης με τρεις βαθμούς και με… γαλόνια για την καλή της άμυνα, την έφεση στα ριμπάουντ, όχι όμως και την ευστοχία της. Όπως και η Εθνική δηλαδή… 
Ο Ηλίας Ζούρος στις δύο χθεσινές προπονήσεις δούλεψε με τους παίκτες του σε άμυνα και επίθεση. Η αντιμετώπιση των δυνατών ψηλών της Σλοβενίας, των καλών «ελεύθερων σκοπευτών» της, αλλά και της άμυνας ζώνης του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, όπως και ο έλεγχος των ριμπάουντ, ήταν κομμάτια στα οποία εστίασε το προπονητικό τιμ. Όπως και στην κινητικότητα στην επίθεση, αλλά και στο τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο που είναι επιβεβλημένο-όταν δοθεί η ευκαιρία-κόντρα σε αντίπαλο με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει αφήσει πίσω του την ίωση και μαζί με τους υπόλοιπους έντεκα ψάχνουν το πρώτο δίποντο στη δεύτερη φάση. Αυτό που ουσιαστικά θα σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά και θα βοηθήσει στην προσπάθεια αναρρίχησης στη βαθμολογία του έκτου ομίλου, με φιλοδοξία ο αντίπαλος στα προημιτελικά να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο δύσκολος.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας για τον έκτο όμιλο, τα Σκόπια αντιμετωπίζουν στις 15:30 τη-χωρίς τον τραυματία Ζάζα Πατσούλια-Γεωργία με στόχο τη νίκη που θα τα φέρει αγκαλιά με την παρουσία στην οκτάδα, ενώ στις 18:00 η Ρωσία αναμετράται με τη Φινλανδία με στόχο να παραμείνει αήττητη και να σκαρφαλώσει επίσης στους έξι βαθμούς.

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook