Επιστολή Συλλόγου Σφακιανών προς την Fraport Greece με επίκεντρο το αεροδρόμιο  Ι.Δασκαλογιάννη

Την επανατοποθέτηση στην αίθουσα αναχωρήσεων πινακίδας με τη μορφή του Ι.Δασκαλογιάννη ως τιμώμενο πρόσωπο του αεροδρομίου, ζητούν από την Fraport Greece, μέλη του Συλλόγου Σφακιανών ΠΕ Χανίων.

Σε επιστολή τους, τονίζουν οτι η πινακίδα είχε τοποθετηθεί το 2000 και αφαιρέθηκε κατά τις εργασίες ανακαίνισης του Αερολιμένα, ενώ η επανατοποθέτησή της, συνιστά “ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Εθνομάρτυρα  Ιωάννη Βλάχου – Δασκαλογιάννη, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες του αεροδρομίου να ενημερώνονται για την ηρωική του δράση και θυσία”

Στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχατε με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Σφακιανών Νομού Χανίων κ. Ιωάννη Πολυράκη, θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:

Εξακολουθεί μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από το πέρας των εργασιών της ανακαίνισης του κτιρίου του αεροδρόμιου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», να απουσιάζει η πινακίδα που πάνω της υπήρχε η μορφή του Ιωάννη Δασκαλογιάννη ως τιμώμενο πρόσωπο του αεροδρομίου καθώς και ένα μικρό κείμενο το οποίο προσδιόριζε τη δράση του ως αρχηγού της Επανάστασης του 1770, καθώς επίσης και το μαρτυρικό τέλος του.

Η συγκεκριμένη πινακίδα είχε τοποθετηθεί το 2000, με πρωτοβουλία της Ένωσης Σφακιανών Νομού Χανίων με απόφαση του τότε νομαρχιακού συμβούλιου και κοσμούσε την αίθουσα αναχωρήσεων.

Σας καλούμε λοιπόν, να επαναφέρετε την πινακίδα στην θέση της στην αίθουσα του αεροδρομίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Εθνομάρτυρα Ιωάννη Βλάχου – Δασκαλογιάννη, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες του αεροδρομίου να ενημερώνονται για την ηρωική του δράση και θυσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook