Δύο αλλοδαποί εργάτες τραυματίστηκαν σε έργα που γίνονται σε οικοδομή και μεταφέρονται στο Ιατρικό Κέντρο της Χερσονήσου.

Ο ένας εκ των δύο τραυματιών έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και στα πόδια του ενώ ο δεύτερος δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδυκάτου Οικοδόμων

Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί δύο συνάδελφοι οικοδόμοι, τεχνίτες πετράδες, έπεσαν από σκαλωσιά, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων μας και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους, που μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά των εργοδοτών.

Στο χώρο του ατυχήματος αμέσως βρέθηκαν μέλη του συνδικάτου οικοδόμων όπου διαπίστωσαν πως και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, εν όψει της τουριστικής σεζόν και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook