Με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη και την άμεση ανταπόκριση του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευρ. Κουκιαδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του ΔΣ του δήμου, για το θέμα του δρόμου που οδηγεί προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι από το Αγάκου Μετόχι.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα του δρόμου – λαιμητόμου όπως έχει χαρακτηριστεί – και όχι άδικα – από τους κατοίκους, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις τους.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, να μεταβούν στην περιοχή υπηρεσιακά στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών των φορέων, μαζί και με τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, για να δουν επί τόπου την εφαρμογή των λύσεων αυτών.

Μεταξύ άλλων προτάθηκαν ως άμεσες παρεμβάσεις, η διαγράμμιση του οδοστρώματος, η κατάλληλη σήμανση, η καθαίρεση των παράνομα τοποθετημένων πινακίδων, κ.α.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευρ. Κουκιαδάκης, ανακοίνωσε και την οριστική λύση του προβλήματος, που θα είναι η δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα προς το ΠΑΓΝΗ, το ΙΤΕ, κλπ, ο οποίος αφενός θα παρέχει ασφάλεια και αφετέρου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση του κόμβου του Γιόφυρου. Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου, έχει ήδη λάβει την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου.

Αμέσως μετά την αυτοψία της ερχόμενης Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών, έτσι ώστε να καταλήξουν από κοινού στα μέτρα που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν και να οριστούν τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα.