Η «απάντηση» του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης στο σχόλιο της Βουλευτού Β.Βαγιωνάκη για την δήλωσή του αναφορικά με το κλειστό κολυμβητήριο.

Επειδή η κα Βαγιωνάκη αναρωτιέται για το  «αν ο κ. Διγαλάκης μιλά ως πρώην Πρύτανης ή ως εν δυνάμει υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά» ο πρώην πρύτανης αναφέρει στην απάντησή του τα εξής:

«Μιλάω ως μηχανικός, ως πανεπιστημιακός, ως αθλητής, ως γονιός και σε τελική ανάλυση ως ένας απλός ενεργός πολίτης που καθημερινά βλέπω να υποβαθμίζεται ο τόπος που αγαπώ εξ’ αιτίας ανικανότητας και ιδεοληψίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Βαγιωνάκη, σε σημερινή της ανακοίνωση απευθύνει το ερώτημα για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού σαν να μη διάβασε στη χθεσινή μου δήλωση ότι το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα από το 2016 έχει εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις του με την κατάρτιση ολοκληρωμένων και αξιόπιστων μελετών για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Ακρωτηρίου, προσδιορίζοντας μάλιστα λεπτομερώς τις απαιτούμενες ενέργειες και το κόστος τους.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης όχι μόνο δεν “επαναπαύτηκε” στην κατάρτιση των μελετών, αλλά επιπλέον ανέλαβε δυναμική πρωτοβουλία για την εξεύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων, υποβάλοντας ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του προγράμματος “Ελληνικά Πανεπιστήμια”.

Την ερώτηση της η κ. Βαγιωνάκη για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης, μάλλον θα πρέπει να την απευθύνει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία από το 2016 και μετά σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Τέλος, ενημερώνω ότι το συνταγματικά αναφαίρετο δικαίωμα μου να ομιλώ και να παρεμβαίνω πάντα με επιχειρήματα, όπου και όποτε κρίνω σκόπιμο, θα συνεχίσω να το εξασκώ, όσο κι αν αυτό ενοχλεί.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook