Μπορείτε να διψάσετε ή να χρειαστείτε τουαλέτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι – Μετά ατυχήσατε!

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου οι επισκέπτες αν διψάσουν πρέπει να κρατούν μαζί τους νερό και αν χρειαστεί να πάνε στο αποχωρητήριο πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι! Σε διαφορετική περίπτωση θα βρουν κλειστές τις πόρτες των τουαλετών καθώς από εκείνη την ώρα και μετά δεν υπάρχει καθαρίστρια οπότε οι τουαλέτες κλείνουν.

Η κατάσταση δε, θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς η σύμβαση της συγκεκριμένης καθαρίστριας λήγει στις 21 Ιουνίου και σύμφωνα με την προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου δεν προβλέπεται να προσληφθούν καθαρίστριες πριν από την πρώτη Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει πως οι τουαλέτες θα παραμένουν κλειστές όλη την ώρα όπως παραμένουν κλειστές και τις ημέρες που η καθαρίστρια έχει ρεπό.
 
Όπως είναι γνωστό τόσο το κυλικείο όσο και το πωλητήριο παραμένουν κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού δεν φρόντισαν να γίνει έγκαίρως ο διαγωνισμός τόσο για το προσωπικό στο πωλητήριο όσο και για την εκμίσθωση του κυλικείου.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και σε ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα είναι θλιβερό οι χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται καθημερινά όχι μόνο να μην μπορούν να πιουν ένα ποτήρι νερό ή ένα χυμό αλλά ούτε καν να πάνε τουαλέτα. Κάτι που αποτελεί προσβολή για τους επισκέπτες του μουσείου που πληρώνουν 10 ευρώ και θεωρούν πως θα έχουν τις στοιχειώδεις παροχές.

Η αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο αρχαιολογικό μουσείο ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού και στις υπηρεσίες του σε κεντρικό επίπεδο και μόνο. Έχουν περάσει έξι ολόκληροι μήνες χωρίς να έχει καταφέρει να στελεχώσει με προσωπικό το πωλητήριο αντιγράφων και σουβενίρ αλλά και να βρεθεί νέος ανάδοχος για το κυλικείο. Επίσης στο διαγωνισμό που έγινε για την πρόσληψη συμβασιούχων φυλάκων δεν συμπεριλαμβανόταν τα 3 άτομα για την καθαριότητα όπως συνέβαινε κάθε χρόνο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook