Η Celestyal Cruises, εταιρεία κρουαζιέρας με βάση την Ελλάδα, συμμετέχει φέτος στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, στηρίζοντας την «ΠΛΕΥΣΙΣ», μια πρωτότυπη έκθεση για τη Ναυπηγική και τη Ναυσιπλοΐα. 

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, από τις 4 έως και τις 8 Ιουνίου 2018, στο Metropolitan Expo, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Οργάνωσης Εκθέσεων POSIDONIA EXHIBITIONS S.A. και της Εταιρείας Συμβούλων Μουσείων PAN Art Connections Inc.

Οι επισκέπτες των Ποσειδωνίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλούσια έκθεση, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο και γνωρίζοντας του δυνατούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη θάλασσα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου, θα παρουσιάζεται η ιστορία της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μέσω 12 επιλεγμένων χειροποίητων μοντέλων πλοίων, που προέρχονται από μια περιοδεύουσα έκθεση συνολικά 35 ανάλογων εκθεμάτων. 

Το σύνολο της συλλογής ανέρχεται σε περισσότερα από 150 ξύλινα μοντέλα ελληνικών πλοίων, κατασκευασμένα από τον Μηχανολόγο-Μηχανικό M.Sc., Μικροναυπηγό, κ. Δημήτρη Μάρα έπειτα από μακρόχρονη έρευνα, τα οποία αναπαριστούν βασικά μοντέλα πλοίων από την προϊστορική αρχαιότητα, έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Η Celestyal Cruises στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζει σε δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού, υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ναυτική παράδοση. 

Η κα. Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να συμμετέχουμε στα Ποσειδώνια φέτος, μέσω μιας πραγματικά πολύτιμης έκθεσης, η οποία προβάλλει την ιστορική υπεροχή της Ελλάδας στη ναυτιλία, από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε εμπράκτως δράσεις, που συμβάλλουν στην πολιτισμική ανάδειξη της χώρας μας.»


Ο κ. Νικόλας Κοντοπρίας, Συνιδρυτής της PAN Art Connections Inc., σχολίασε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μας στη σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018» η οποία, με το κύρος και την ποιότητα των εκθετών και των επισκεπτών της, επί σειρά ετών προβάλλει τις προοπτικές και τις εξελίξεις της παγκόσμιας ναυτικής βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας η οποία αποτελεί πάντα το κέντρο των οικονομικών εξελίξεων. Η ελληνική θάλασσα με νησιά διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου έχει διαμορφώσει εδώ και αιώνες τον ναυτικό χαρακτήρα των Ελλήνων. Στην έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ» που φιλοξενείται εδώ, παρουσιάζεται ολοζώντανη η ναυπηγική και η  ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ού αιώνα μέσω από 12 ομοιώματα πλοίων. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξη και την εμπιστοσύνη της εταιρείας Celestyal Cruises η οποία στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός στον πολιτισμό».

Σχετικά με τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Η εταιρία διαχειρίζεται τέσσερα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά. 

Βραβεία
To Φεβρουάριο του 2018, η Celestyal Cruises απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες «Αξία» και «Εκδρομές» και τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες «Εξυπηρέτηση» και «Ψυχαγωγία». Το 2017, η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks της Cruise Critic, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και τέσσερα κορυφαία βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, στις κατηγορίες που αφορούν τα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, και συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: «Αξία», «Ψυχαγωγία», «Επιβίβαση» και «Εκδρομές».
Κοινωνική Υπευθυνότητα
Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές  επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2015, πάνω από 1.200 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου και Ίου απήλαυσαν ένα «ταξίδι στη γνώση» παρακολουθώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα- πρωτοβουλία της Celestyal Cruises. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών. 
Πιστοποίηση ISO
Όλο το φάσμα της διοίκησης των κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού τομέα, του ξενοδοχειακού τμήματος και του πληρώματος και των γραφείων της Celestyal Cruises είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV-GL, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.
Σχετικά με τη PAN Art Connections Inc.
Η εταιρεία PAN Art Connections, Inc. σχηματίστηκε από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των μουσείων οι οποίοι έρχονταν αντιμέτωποι καθημερινά με την επιχειρηματική πρόκληση της λειτουργίας ενός μουσείου. Με έδρα στις Η.Π.Α., προσφέρει σε μουσεία και ιδρύματα μια επιλογή από υψηλού προφίλ, έτοιμες προς έκθεση και προερχόμενες από μια πηγή συλλογές, εξασφαλίζοντας υψηλή επισκεψιμότητα. Στο χαρτοφυλάκιό της συμπεριλαμβάνονται συλλογές γνωστών καλλιτεχνών όπως: Henri de Toulouse-Lautrec, Victor Vasarely, Keith Haring, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, J. &F.X. Leyendecker, καθώς και διαδραστικές εκθέσεις με θέμα την επιστήμη και την ιστορία. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook