Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου απάντησε στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη με αφορμή την παρέμβαση του κ. Ν. Ηγουμενίδη κατά της ΝΟΔΕ Ηρακλείου «Πεδίο ιδεολογικών πειραματισμών και άντλησης πολιτικού κέρδους η Υγεία για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ κου Ν. Ηγουμενίδη εναντίον της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφορικά με ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Ηγουμενίδης θέλοντας να ανεβάζει τους πολιτικούς τόνους ενόψει προεκλογικής περιόδου επιτίθεται στη ΝΔ μέσω της ΝΟΔΕ Ηρακλείου επιλέγοντας το ευαίσθητο ζήτημα της Υγείας.

Είναι λυπηρό ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, και μάλιστα γιατρός ο ίδιος, να αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά κυνικά ως πεδίο ιδεολογικών πειραματισμών και άντλησης πολιτικού κέρδους.

Ακόμα πιο λυπηρό δε, είναι πως ένας επαγγελματίας του χώρου δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί πως οι περιβόητες ΤοΜΥ δεν αποτελούν μόνιμη δομή παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας, αλλά «μπαλώματα» με σκοπό την ευκαιριακή αντιμετώπιση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση των ζητημάτων αυτών.

Ο κ. Βουλευτής στην παρέμβασή του λέει πολλά, ωστόσο έπειτα από τρεισήμισι χρόνια στην Κυβέρνηση μιλά ακόμη για σχεδιασμούς και επιδιώξεις δίχως να εξηγεί το πως θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση αυτή. Προφανώς γιατί είναι πεπεισμένος πως η «αριστερή ευαισθησία», που τόσο έντονα προτάσσει στην παρέμβασή του έναντι της αναλγησίας της ΝΔ, είναι αρκετή για να δώσει μαγικές λύσεις σε όλα τα πρακτικά προβλήματα.

Σε πλήρη αντίθεση η ΝΔ δεν υπόσχεται θαύματα. Δεσμεύεται για εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των μονάδων υγείας. Με στόχο ένα βιώσιμο κι αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας με κέντρο τον πολίτη.

Προκρίνουμε:
• την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού
• την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων
• την αξιοποίηση των δημόσιων δομών των ΚΥ και των Μονάδων Υγείας που ήδη υπάρχουν
• τη σύμπραξη του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, ώστε να καλυφθεί όλη η επικράτεια με το αναγκαίο προσωπικό και τις απαιτούμενες υποδομές 
• τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παρα-ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook