“Ξεσηκωμός για την Μακεδονία” με επεισόδια στα Χανιά – Ένας αστυνομικός τραυματίας – δύο προσαγωγές ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με επεισόδια και ένταση σημαδεύτηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Χανιά, που έγινε στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης με συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε άλλες 22 πόλεις.

Στον χώρο της πλατείας, απέναντι από τους συγκεντρωμένους, βρέθηκε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που άνοιξε πανό και φώναζε συνθήματα με διεθνιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο και κατά της συγκέντρωσης για το μακεδονικό.

Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και των αντιεξουσιαστών η οποία οδήγησε σε απειλή γενικευμένης σύρραξης με τους μεν να κινούνται εναντίον των δε. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απέτρεψαν τη γενίκευση των επεισοδίων χρησιμοποιώντας ρίψη δακρυγόνων. 

Τότε η ομάδα των αντιεξουσιαστών υποχώρησε προς την πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς όπου εκεί δημιουργήθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στον τραυματισμό ενός αστυνομικού και στην προσαγωγή δύο ατόμων, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Flashnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικος της ΕΛΑΣ, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει σάκο με ρόπαλα από τα χέρια αντιεξουσιαστή, δέχτηκε πισώπλατη επίθεση από ένα άτομο, που του άρπαξε το όπλο. Εκείνος κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος και να του αποσπάσει το όπλο ενώ ο αντιεξουσιαστής αντιδρώντας τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την αποχώρηση των τελευταιων από την δημοτική αγορά και την προσαγωγή δύο ατομων που φέρονται να εμπλέκονται στον τραυματισμό του αστυνομικού.

 
Ο τραυματίας μετέβη σε φαρμακείο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην πλατεία εξακολουθουσε να συγκεντρώνεται κόσμος που ήθελε να συμμετέχει σε ένα ειρηνικο συλλαλητήριο.
 
 
Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι δεν πραγματοποίησαν πορεία αλλά έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο, απλώνοντας μια μεγάλη ελληνική σημαία ενώ παράλληλα τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή” αλλά και ριζίτικα τραγούδια. Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ικανοποιημένοι για την μεγάλη επιτυχία, παρά τα επεισόδια, που είχε η κινητοποίηση για το μακεδονικό.
 

Εκτός από τα συνθηματα για την Μακεδονία δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς με συγκεντρωμένους να αναφωνούν “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί”

 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook