Με δήλωση της, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κάνει δύο ευχές και δίνει μια συμβουλή στα παιδιά που ρίχνονται στην μάχη των Πανελληνίων.

To μήνυμα της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη:

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου ξεκινούν οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και εκατοντάδες τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων της Κρήτης αλλάζουν κεφάλαιο στη ζωή τους και με αυτό τον τρόπο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, διαβαίνουν την ενηλικίωση. Το σχολείο τελείωσε και, ανεξάρτητα της επιτυχίας στις εξετάσεις, τώρα είναι η αρχή μιας νέας ζωής στον προσωπικό και επαγγελματικό στίβο.

Καλή επιτυχία, εύχομαι σε όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις των πανελληνίων. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι αυτοσκοπός, αν δεν εξυπηρετεί την αγάπη για τη γνώση και δεν δίνει φτερά για μια ευτυχισμένη και χρήσιμη ζωή. Η επιτυχία και η αποτυχία στις εξετάσεις είναι παροδικές καταστάσεις, οι οποίες δεν προεξοφλούν τη θετική ή αρνητική επίδραση στην εξέλιξη των υποψηφίων. Όταν υπάρχουν ανοικτοί ορίζοντες αντίληψης και προσήλωση σε επιθυμίες και ιδανικά, τότε ακόμα και η “μη επιτυχία” στις εξετάσεις είναι προσωρινή και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές και αποφάσεις.

Πριν 30 χρόνια οι δικοί μου γονείς στην αντίστοιχη περίοδο της ζωής μου, με εμψύχωναν λέγοντας μου ότι, μπροστά μου ανοίγεται ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι επιβράβευσης των κόπων και της προσπάθειας μου. Οι πανελλήνιες εξετάσεις μπορεί να μας πάνε αλλού από εκεί που εμείς σχεδιάζουμε αλλά, κάπως έτσι είναι η ίδια η ζωή, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Το στοίχημα είναι να εκμεταλλευόμαστε κάθε εξέλιξη προς όφελος των επιδιώξεων και στόχων μας.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις λοιπόν, στοχοπροσήλωση και επιμονή στις επιθυμίες της ζωής και, ένα όμορφο καλοκαίρι που θα ανταμείψει τον πολυετή αγώνα των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.