Η μόνη αλήθεια από τα δημοσιεύματα είναι η ύπαρξη ενός… λαγού στον Αερολιμένα Χανίων που πατήθηκε από σκάφος της πολεμικής αεροπορίας – Μέχρι εκεί

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση που δημοσιεύτηκε από τοπικά μέσα αλλά και από πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικούς σταθμούς, οτι χθες το βράδυ, αναβλήθηκε η απογείωση αεροσκάφους και υπήρξαν καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω ενός λαγού που έθεσε εκτός λειτουργίας τον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της απογείωσης πάτησε έναν λαγό με αποτέλεσμα αφενός, το ίδιο το αεροσκάφος να “καθηλωθεί” και να μην ολοκληρώσει την απογείωση και αφετέρου ο διάδρομος να κλείσει για περίπου 45 λεπτά, προκαλώντας καθυστερήσεις σε επόμενες πτήσεις.

Η αλήθεια φαίνεται οτι είναι τελείως διαφορετική και το μόνο αληθές στην ιστορία είναι ο θάνατος του λαγού, ο οποίος όντως πατήθηκε από τις ρόδες αεροσκάφους στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, όχι όμως από αεροπλάνο της πολιτικής αλλά της πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης καμια επίπτωση δεν είχε το γεγονός αυτό, στις επόμενες πτήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά, αφού ο διάδρομος δεν “έκλεισε” ούτε για ένα λεπτό καθώς ακολουθήθηκε άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία καθαρισμού της πίστας,  όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο επικεφαλής Επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπάζογλου τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα σε όλους τους αερολιμένες παγκοσμίως και για το λόγο αυτό, στο Αεροδρόμιο Χανίων, υπάρχει ειδικό τμήμα για την διαχείριση της άγριας ζωής ενώ έχει τοποθετηθεί περίφραξη που δεν υπήρχε προηγουμένως, για την αποφυγή εισβολής διάφορων ζώων στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης.

Το χθεσινό περιστατικό επομένως δεν είναι ούτε πρωτοφανές, ούτε ασυνήθιστο – το αντίθετο θα έλεγε κανείς –  ενώ αν κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο “καθηλώνονταν” αεροσκάφη ή έκλειναν οι πίστες των Αεροδρομίων, η αεροπορική βιομηχανία θα είχε βάλει λουκέτο προ πολλού.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο επικεφαλής Επικοινωνίας της Fraport, σε επικοινωνία που είχε σήμερα με στελέχη της εταιρείας στο Αεροδρόμιο Χανίων, δήλωσαν έκπληκτοι με τον τρόπο που δημοσιεύτηκε και την διάσταση που έλαβε το θέμα, καθώς ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook