Τελευταία ενημέρωση: 13:05

Στην ώρα τους τα θέματα και οι μαθητές ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης – Κείμενο για την παιδεία το θέμα της Γλώσσας για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων 

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ανοιξε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Κρήτης η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες στις 8 το πρωί και στις 08:30 τους παραδόθηκαν τα θέματα χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σχολεία της Κρήτης.

Τα θέματα θεωρήθηκαν βατά και μέσα στα πλαίσια που ένας προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε με σχετική άνεση να απαντήσει.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη, η πρώτη ημέρα των εξετάσεων για τους μαθητές των ΓΕΛ κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό μηδενισμού γραπτού.

Τα θέματα της Νεοελληνικής γλώσσας

Με βάση κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία, οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ στο κομμάτι της Έκθεσης ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν έναν άρθρο για σχολική εφημερίδα, με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει στη σχολική κοινότητα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα.

Δείτε εδω τα θέματα και ένα σχολιασμό για τον βαθμό δυσκολίας τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook