Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Αφορμή για την εκδήλωση ήταν ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, και τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. μαζί με το στέλεχος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Νάντια Παπαδοπούλου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MERCES, ενημέρωναν τους πολίτες για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το θαλάσσιο περιβάλλον, για τους τρόπους προστασίας του, ενώ ταυτόχρονα γινόταν και η διανομή της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Της τσάντας που μέσα από την μεγάλη εκστρατεία του Συνδέσμου, επιχειρείται να αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος ειδικότερα, δεδομένου ότι 1 στα 2 απορρίμματα στις θάλασσες, είναι από πλαστικό.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Σε κάθε μας δράση – και έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές – βλέπουμε ότι ο κόσμος επιθυμεί την ενημέρωση και ρωτάει για τους τρόπους αντίδρασης. Κάτι που μας δείχνει ότι οι συμπολίτες μας είναι ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να ενισχύσουν κάθε προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για τη συνεργασία μας και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον τομέα, ιδιαίτερα δε την κ. Νάντια Παπαδοπούλου για την καθοριστική συμμετοχή της στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2009 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είχε προηγηθεί η άτυπη καθιέρωσή της το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου για την Γη» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook