Εικαστική έκθεση με τίτλο \”Τέχνη και Εθελοντισμός\”, διοργανώνουν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου με την ευκαιρία του εορτασμού του έτους εθελοντισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.

\”Η έκθεση ´ΤΕΧΝΗ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ´ είναι μια πρωτοβουλία προσφοράς που ξεκινά για πρώτη χρονιά φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας χρονιάς του εθελοντισμού\”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι \”στόχος της έκθεσης είναι τα έσοδα της πώλησης των έργων να καλύψουν μέρος των αναγκών της λειτουργίας του Πολυιατρείου και της συνέχισης προγραμμάτων όπως η Γέφυρα Ανθρωπιάς Χανιά-Καμπάλα που έχει πραγματοποιήσει το τμήμα Χανίων των Γιατρών του κόσμου, μια από τις πιο σπουδαίες προνοιακές και ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια συνεισφέρει ενεργά, προσφέροντας ιατρική κάλυψη σε πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός, σε λαούς που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, αρρώστιες και όχι μόνο\”.

Το τριήμερο 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση στο ΚΑΜ με σκοπό τη στήριξη της δράσης αυτής, καλούνται λοιπόν όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν ώστε να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια και να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες των Γιατρών του Κόσμου.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς δράσης το 2011, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook