Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συνοδευόμενος από τους αρχαιολόγους Tomas Brogan, Melissa Eaby, Ariel Pears, Κώστας Χαλικιάς και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σωφιανού ξεναγήθηκε στα σημεία όπου λαμβάνουν χώρα οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η νήσος Χρυσή εκτός από τα μαγευτικά της τοπία κρύβει και πολύ σπουδαίους αρχαιολογικούς θησαυρούς. 

Το INSTAP (Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου) χρηματοδότησε ανασκαφές σε διάφορα σημεία πάνω στο νησί και τα ευρήματα είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Ευχαριστώ θερμά τους αρχαιολόγους για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουν για την ανάδειξη του αρχαίου πλούτου της Χρυσής καθώς και το INSTAP για τη χρηματοδότηση των ανασκαφών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου χρηματοδοτήσεις ώστε η προσπάθεια αυτή να αναδειχθεί, να υποστηριχτεί και να ενισχυθεί. Θεωρώ σημαντική την επαρκή στελέχωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξει τις ανάγκες του Δήμου μας για τους αρχαιολογικούς χώρους που επιδιώκουμε να αναδείξουμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των επιστημόνων που με τη συστηματική δουλειά τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους έφεραν στο φως έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην νήσο Χρυσή. Ο Δήμος Ιεράπετρας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σας μέχρι να ολοκληρώσετε το έργο σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook