Σε παράθεση γεγονότων και ενεργειών που έγιναν για το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, προχώρησε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Καθηγ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, σε ανακοίνωσή του η οποία ήρθε να προστεθεί σε σειρά ανακοινώσεων μεταξύ του πρώην πρύτανη, Βασίλης Διγαλάκη και της βουλευτού Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιώνακη.

Η ανακοίνωση του κ. Διαμαντόπουλου έχει ως εξής:

“Λόγω του πρόσφατου έντονου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης των Χανίων για το θέμα της αποκατάστασης του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου, ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης θα ήθελα να ενημερώσω για τα ακόλουθα:

  • Τον Ιούλιο 2014 υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της προηγούμενης Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) με αντικείμενο την εκπόνηση ειδικών μελετών για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι.
  • Οι μελέτες αυτές καταρτίστηκαν  με ίδια μέσα (χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο) από την Τεχνική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην Πρυτανεία τον Νοέμβριο του 2016. Η τελική μελέτη μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε πρόταση που υπέβαλε το Πολυτεχνείο Κρήτης προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
  • Την εκπόνηση των μελετών παρακολουθούσε η κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης αποτελούμενη από 2 υπαλλήλους της ΓΓΑ και 2 του Πολυτεχνείου Κρήτης, με πρόεδρο την κ. Φοίφα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό της ΓΓΑ. Λόγω της χρηματοοικονομικής κατάστασης της χώρας την περίοδο εκείνη, αλλά και της μετάθεσης της κ. Φοίφα από το τμήμα μελετών αθλητικών έργων της ΓΓΑ στη Δ/ση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού, δεν παρελήφθησαν επίσημα οι εκπονηθείσες μελέτες και δεν κατέστη δυνατή η παραλαβή του έργου από τη ΓΓΑ, ώστε να παραδοθεί στη συνέχεια το έργο στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
  • Την περασμένη Δευτέρα 4 Ιουνίου  έλαβε χώρα συνάντηση του νυν Πρύτανη με τους βουλευτές Χανίων κ. Β. Βαγιωνάκη και Ε. Μπαλωμενάκη και συζητήθηκαν τεχνικά και διαχειριστικά θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου. Στους 2 βουλευτές εστάλησαν ψηφιακά τα αρχεία της μελέτης.
  • Τέλος, την Παρασκευή 8 Ιουνίου με πρωτοβουλία του ΓΓΑ κ. Συναδινού υπήρξε επικοινωνία με τον Πρύτανη του Π.Κ. και εκφράστηκε από τις δύο πλευρές η βούληση για στενή συνεργασία προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ήδη καταρτισθείσες μελέτες για την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook