Καθήλωσε με την ομιλία της η εισαγγελέας του Αρείου πάγου στην επιτυχημένη ημερίδα για την παιδική κακοποίηση που οργάνωσαν η εισαγγελία πρωτοδικών και ο δικηγορικός σύλλογος ηρακλείου.

Η κ Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου αναφερόμενη στην παιδική κακοποίηση δεν δίστασε να αναγνωρίσει τα λάθη των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών στις δύο πρόσφατες περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης στη Λέρο και στη Ζάκυνθο καθώς όπως είπε τα περιστατικά αυτά ήταν γνωστά στις δικαστικές αρχές.

Η κ Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου μάλιστα αναφέρθηκε και σε ημερομηνίες που είχαν ενημερωθεί οι εισαγγελικές αρχές της Λέρου και της Ζακύνθου για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως συνέχισε με ένα ακόμα mea culpa καλώντας ταυτόχρονα του συναδέλφους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις κακοποίησης. Όπως είπε όλοι οι δικαστές έχουν να θυμηθούν περιπτώσεις που τα παιδιά κακοποιήθηκαν περισσότερο από την ολιγωρία των δικαστικών αρχών.

Όμως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με μία μεγάλη εμπειρία καθώς επί χρόνια ήταν εισαγγελέας ανηλίκων αναφέρθηκε και στη δυσκολία αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

«Έβλεπα, πως στην προσπάθεια μου να συλλέξω αποδεικτικά στοιχεία για τους δράστες και τις πράξεις τους, «κακοποιούσα» για δεύτερη φορά τα θύματα, χωρίς να μπορώ να τα προστατέψω αποτελεσματικά. Μου πήρε αρκετό καιρό, για να μάθω, πώς ένας άνθρωπος, ένας επαγγελματίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηκώνει μόνος του το βάρος της ανήλικης θυματοποίησης» ανέφερε χαρακτηριστικά

Αναφερόμενη στη διοργάνωση της ημερίδας στο Ηράκλειο η κ Ξένη Δημητρίου Βασιλοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε κάτι λιγότερο υπενθυμίζοντας πως στο ηράκλειο υπήρξε η πρώτη περίπτωση που οικογένεια με δικά της παιδιά προχώρησε σε αναδοχή ενός παραβατικού παιδιού. Έκλεισε δε την ομιλία της με την ευχή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σκύψουν πάνω στα προβλήματα των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook