Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 

Η κινητοποίηση για την υποδοχή του αεροσκάφους, Air Force 1, είχε ξεκινήσει από τη 01.00 τα ξημερώματα, με τους ανθρώπους της μυστικής υπηρεσίας να έχουν μεταφερθεί στο χώρο του αεροδρομίου.

Πιο αναλυτικά, το αεροσκαφος κατέφθασε στις 03.07, μπροστά στην αμερικανική βάση. Το αεροσκάφος, ανεφοδιαστηκε με καύσιμα από βυτία που ήρθαν με μεταγωγικό αεροσκάφος.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ελεύθεροι σκοπευτές, είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο, καθώς και βατραχάνθρωποι της βάσης, από διάφορα σημεία, από το Μουζουρά, το Μαράθι κλπ, ενώ στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου πετούσε ελικόπτερο πριν, κατά την παραμονή και λίγο μετά την αναχώρηση του Air Force 1. Γύρω στη 1 τα ξημερώματα, είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του αεροδρομίου άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκοντο στην όλη επιχείριση, ενώ είχε τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα Ιδιωτική Κλινική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσοκάφος απογειώθηκε στις 04.41 τα ξημερώματα. 

«Το Air Force One προσγειώθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης στις 3:07 τοπική ώρα, περίπου οκτώ ώρες μετά την αναχώρηση από την αεροπορική βάση Bagotville (στο Κεμπέκ του Καναδά). Ο προορισμός μας για ανεφοδιασμό είναι ο κόλπος της Σούδας, όπου φαίνεται να έχει μια όμορφη μεσογειακή βραδιά», αναφέρει το τηλεγράφημα της δημοσιογραφικής αποστολής. 

Ο Ντόναλντ Τράμπ αναμένεται να  μεταβεί στην Σιγκαπούρη, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί του Σαββάτου, η Πρωτοβουλία Αντίστασης μετά από επικοινωνία με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς, τους Χανιώτες, να διαμαρτυρηθούν, ενάντια στην έλευση του Ντόναλντ Τράμπ. 

 
 

ρεπορταζ βίντεο και φωτογραφίες: Γιάννης Ξυγκάκης
κείμενο: Μαρία Κλουβιδάκη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook