Μαμά και νεογέννητο «αυτοκόλλητοι» – Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Η αγκαλιά της, η μοναδική και ανεκτίμητη αγκαλιά της μαμάς. Το χάδι της τρυφερό και προσεκτικό, το βλέμμα της, βλέμμα γεμάτο αγάπη. Η 23χρονη Koola, γορίλας απειλούμενου είδους, που ζει στον ζωολογικό κήπο Μπρούκφιλντ, στο Σικάγο, έγινε μητέρα και σκορπίζει εικόνες που ξεχειλίζουν τρυφερότητα, αγκαλιά με το νεογέννητό της.

Όπως εξηγεί ο ζωολογικός κήπος, ένα νεογέννητο γοριλάκι ζυγίζει περίπου 2 κιλά, στη γέννησή του. Τους πρώτους μήνες της ζωή του θα τους περάσει αγκαλιά με τα μαμά του, ενώ μετά το πρώτο τρίμηνο θα σκαρφαλώσει και στην πλάτη της. Έναν μήνα μετά θα αρχίσει να εξερευνά μόνο του τον κόσμο, αλλά σε ακτίνα αφής από την προστατευτική μαμά του.

Οι γορίλες ζουν σε κοινωνικές ομάδες που αποτελούνται από ένα ενήλικο αρσενικό, πολλά ενήλικα θηλυκά, νεαρούς γορίλες και μωρά.

Το συγκεκριμένο είδος γορίλα αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Λαθροθηρία, ασθένειες αλλά και λαθρεμπόριο, καθώς και η καταστροφή του φυσικού του περιβάλλοντος, από την υλοτομία, είναι οι παράγοντες που το έχουν οδηγήσει στο χείλος της εξαφάνισης. Εκτιμάται πως απομένουν περίπου 200.000 τέτοιοι γορίλες στη Δυτική Αφρική, όπου ζει το είδος.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook