Θέλετε να πείσετε το παιδί να δοκιμάσει κουνουπίδι;

Δεν έχετε πάρα να του ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή εκδοχή του αμερικάνικου mac n cheese, που στην πλούσια κρέμα της κρύβει πουρέ από κουνουπίδι.

Υλικά
500γρ. μακαρονάκι κοφτό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
170γρ. τυρί τσένταρ
170γρ. τυρί γκούντα
200γρ. βρασμένο κουνουπίδι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βράζετε το κουνουπίδι και το πολτοποιείτε στο μούλτι.

Βράζετε και το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να αναμιχθούν.

Προσθέτετε το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνετε τα τυριά, τον πουρέ κουνουπιδιού και ανακατεύετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε (προαιρετικά), προσθέτετε το μακαρονάκι, ανακατεύετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: olivemagazine.gr