Τελευταία ενημέρωση: 16:45

Με τις καταθέσεις ιατρικού προσωπικού της Εντατικής συνεχίστηκε η σημερινή δικάσιμος κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ένταση μεταξύ του Εισαγγελέα και της πολιτικής αγωγής

Διεκόπη για την Τετάρτη 13 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης εξετάστηκαν τρεις από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, οι οποίοι ως γιατροί της Εντατικής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  παρέλαβαν το περιστατικό μετά που  εξεδήλωσε βαρύτατη εξέλιξη.

Στο σύνολό τους οι μάρτυρες ρωτήθηκαν για το αν οι χειρισμοί των γιατρών ήταν σωστοί και αν θα μπορούσαν να είχαν προβεί σε άλλες ενέργειες που θα απέτρεπαν τον θάνατο της άτυχης 16χρονης. Στις καταθέσεις τους υποστήριξαν οτι ο παράγων που προκάλεσε την μοιραία για την Στέλλα κατάληξη ήταν το αλκοόλ και με κανένα τρόπο, η χορήγηση υγρών από τους γιατρούς δεν  οδήγησε σε τοξική αντίδραση και δεν επιβάρυνε την καρδιακή λειτουργία

Στη σημερινή δικάσιμο δεν έλειψαν και στιγμές έντασης μεταξύ της πολιτικής αγωγής και του Εισαγγελέα ο οποίος προς στιγμήν “απείλησε” να διακόψει τη δίκη. Αιτία στάθηκε η διαμαρτυρία δικηγόρων προς τον Εισαγγελέα της έδρας, για τον τρόπο υποβολής των ερωτημάτων προς τους μάρτυρες. Η πολιτική αγωγή δηλαδή “κατηγόρησε” τον Εισαγγελέα οτι υπέβαλε σε μάρτυρα τον τρόπο απάντησής της. Η έδρα αντέδρασε έντονα, με τον Εισαγγελέα να καλεί την πολιτική αγωγή να ζητήσει συγνώμη για να συνεχιστεί η δίκη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών γιατρών που ήταν μάρτυρες κατηγορητηρίου και το δικαστήριο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, διέκοψε για να συνεχίσει την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση ενός ακόμη μάρτυρα από το κατηγορητήριο καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 29χρονος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμα ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Ρέθυμνο και κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ,

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε την Πέμπτη  και Παρασκευή 17 – 18 Μαΐου, και το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει σήμερα, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη.

Να σημειωθεί πως η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους γιατρούς έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας 9:00-12:00 και 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook